Skúsenosti našich zákazníkov...

OBOZRETNOSŤ K ZDRAVIU POMÁHA

Domov dôchodcov v Šali mal po víkendovom testovaní skvelé výsledky. Napriek tomu v preventívnych opatreniach nepoľavujú a robia všetko pre bezpečie a pohodu klientov. Nakúpili zariadenia na čistenie vzduchu.

Počas víkendu sa testovaniu na COVID-19 podrobili aj zamestnanci a klienti Domova dôchodcov v Šali. Personál zariadenia organizáciu celej akcie hravo zvládol. Pomohli im skúsenosti z pretestovania celého zariadenia rýchlotestami.

„Vedúca sestra a staničná sestra, my sme sa starali o tú zdravotnú stránku. Recepčné nám pomáhali s problematikou zapisovania a vypisovania certifikátov. Všetci klienti aj zamestnanci dopadli s negatívnym výsledkom. Keď sme klientom vyhlásili výsledok, boli veľmi nadšení a tlieskali, že takto dobre dopadol náš domov dôchodcov,“ hovorí vrchná sestra, Dana Sklenárová.

Napriek skvelým výsledkom z testovania vedenie nepoľavuje v preventívnych hygienických opatreniach. Najnovšie zakúpili 2 germicídne čističe vzduchu. Doteraz používané germicídne žiariče mali tú nevýhodu, že sa dali používať iba za neprítomnosti klientov, napr. v noci. Pre novozakúpené prístroje to však neplatí.

 „Tieto germicídne čističe vzduch nasávajú, zbavujú ho nečistôt, prachu a potom je vlastne tento nasávaný, dezinfikovaný a očistený vzduch vháňaný naspäť do priestoru. S tou výhodou, že môžu pracovať bežne za plného života a chodu prevádzky, čiže aj za prítomnosti klientov.“ hovorí  Janka Hušvétyová, riaditeľka Domova dôchodcov v Šali.

 

Odvysielané Regionálnou TV KREA, 6.11.2020